header-werkwijze

Fabricage

Onze productiemedewerkers hebben reeds meer dan 35 jaar ervaring in het produceren van keukens van buitengewoon hoge kwaliteit. Alle onderdelen maken we in onze eigen fabriek. Daardoor kunnen we u de beste kwaliteit garanderen. Onze keukens staan voor puur vakmanschap en gebruik van uitstekende materialen.

Materialen kasten:
Grote keuze in frontmaterialen :
+ massief hout / fineerhout
+ acryl hoogglans
+ afwerking met mdf-folie
+ hoogglans gelakt
+ melamine
(met garantie op folie-deuren)

Materialen werkblad:

Voor het werkblad van uw keuken heeft u verschillende opties met elk zijn specifieke voor- en nadelen.

+ Massief hout
Dit natuurlijk materiaal geeft de keuken een warme uitstraling. Het past zowel in een klassieke, als in een landelijke of in een moderne strakke keuken. Hout krijgt bovendien met de tijd een mooie patina.
De meeste houten bladen worden geolied als bescherming tegen vocht. Een afwerking met een matte, waterdragende vernis vergemakkelijkt het onderhoud. Vernis heeft wel het nadeel dat het verslijt bij intens gebruik.
Nadelen : een houten werkblad is gevoelig voor krassen en hoge temperaturen

+ Inox
Materialen uit de grootkeukens vinden steeds vaker hun weg naar de particuliere keuken. Zo ook inox of roestvrij staal. Van accent aan de spoeltafel of kookplaat tot volledige werkbladen, het kan allemaal. Deze werkbladen zijn hygiënisch, gemakkelijk te onderhouden en gaan een leven lang mee. het tijdloze karakter zorgt ervoor dat dit materiaal een design-uitstraling heeft. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt; Roestvrij staal is verkrijgbaar in elke lengte, breedte, dikte en vorm. Het oppervlak kan mat of glanzend uitgevoerd worden.
Nadelen : vingerafdrukken en vlekken zijn zeer snel zichtbaar. Inox is bovendien gevoelig voor krassen.

+ Natuursteen
Natuursteen wordt vaak gebruikt in de keuken. Het oppervlak kan gepolijst, gezoet, of gevlamd zijn. Omdat iedere partij van dit natuurmateriaal uniek is, besteld u best alle bladdelen in één keer. Populair zijn graniet, blauwe hardsteen en marmer. Natuursteen vraagt wel wat onderhoud en wordt best 2x per jaar ge-impregneerd met een onderhoudsproduct zodat het minder gevoelig wordt voor zuren. Azijn en citroen, maar ook tomaten en wijn kunnen de kalk in het oppervlak aantasten. Anderzijds krijgt een onbewerkte steen ook een mooie patina waarop vlekken geen invloed meer hebben. Eventuele krassen kunnen weggepolijst worden.
Nadelen : Natuursteen is zwaar en breekbaar, wat bij plaatsing een probleem kan zijn.

+ Composietsteen
Met de term composietsteen wordt een materiaal aangeduid dat een mengeling is van kunststoffen en natuurlijke materialen zoals kwarts en graniet. Eigenlijk worden in deze platen restjes natuursteen gerecycleerd. Ze worden vermalen en met kunststof vermengd. Afhankelijk van de gebruikte samenstelling zullen dergelijke composietstenen andere eigenschappen hebben. Het is vooral het percentage natuursteen dat ervoor zorgt dat de steen een gepolierde uitstraling kan hebben. Composieten hebben een hoge weerstand tegen zuren en vlekken.
Deze platen zijn harder dan natuursteen, nauwelijks poreus, slijtvast, stootvast, hygiënisch, kras- en vlekbestendig.
Leverbaar in verschillende kleuren en in mat, glanzend of opgeruwd oppervlak.
Nadelen : Geen unikleuren, want granulaten blijven zichtbaar en soms ontstaan kleurschakeringen. Egalere, donkere materialen zijn doorgaans vlekgevoeliger.

+ Volkunststof
Wat we volkunststof noemen is eigenlijk evengoed een composietmateriaal. Deze bladen worden immers gemaakt van een mineraal vulmiddel dat gebonden wordt met een polyester- of acrylhars. Door de grote dichtheid is een volkunststofblad water- en vuilafstotend. het is hygiënisch makkelijk schoon te houden en heeft verder als voordeel dat het naadloos verwerkt kan worden. Zo kan ook de spoeltafel uit hetzelfde materiaal vervaardigd en naadloos bevestigd worden. Het is verkrijgbaar in 100 standaardkleuren en nagenoeg in elke denkbare vorm.
Bekendste merk in dit gamma is Corian.
Nadelen : Corian is krasbestendig maar niet krasvast. Krassen kunnen eventueel wel hersteld worden. Het is bestand tegen hoge temperaturen, maar niet volledig hittebestendig. Hete pannen die rechtstreeks van het vuur op het werkblad worden geplaatst, kunnen een spanning in het materiaal teweegbrengen.

+ Getemperd glas
Redelijk nieuw zijn de werkbladen in glas, die mat of glanzend gepolijst kunnen worden. Deze bladen zijn gemaakt van 10mm en 19mm gehard glas en de onderzijde is voorzien van een opake coating zodat je niet in de kast kijkt. De bladen zijn kras- en slijtvast, heel hygiënisch en bestand tegen vlekken en chemische producten. De randen worden geslepen en voorzien van een klein facet. De bewerkingen, zoals uitsparing voor gootsteen en kraanwerk, moeten gebeuren voor het glas gehard is. Dat maatwerk vertaalt zich in een dure kostprijs. Met gehard glas heb je geen risico voor een thermische breuk, wanneer je een hete pan rechtstreeks op het glas zou zetten. Gelakt glas is een prijsgunstiger alternatief en kan in een aantal standaardkleuren geleverd worden. Deze bladen worden met een metalen rand afgewerkt om het glas te beschermen.
Nadelen : glas is gevoelig voor schokken

+ Hogedruklaminaat
Dit laminaat bestaat uit verschillende lagen waarvan de papieren toplaag in melaminehars is gedrenkt. Hierdoor heeft het een krasvast oppervlak en is het nagenoeg ongevoelig voor huishoudelijke middelen. Werkbladen in hogedruklaminaat worden afgewerkt met randlijsten die perfect bij de uitstraling van uw keuken passen. Hogedruklaminaat heeft een hoge dichtheid. Belangrijk is dat de hoeken en randen waterdicht verlijmd zijn, zodat het water niet in de onderliggende volkernplaat kan doordringen, waardoor die kan gaan zwellen.
Nadelen : De platen kunnen onderling verschillen, wat bij verwerking in een hele wand een nadeel kan zijn.

+ Beton
Trendy is een keukenaanrecht in beton. Gebruiksvriendelijke en duurzaam, en na verloop van tijd krijgt het een uniek patina. De creativiteit in het gebruik van beton is onbeperkt. Beton is zoals natuursteen poreus en dus gevoelig voor zuren. Hoe beter de kwaliteit van het beton, hoe minder poreus. Bescherming is echter mogelijk. Dat kan op de klassieke manier door de porieën met zeep op basis van lijnolie te verzadigen. Bij intensief koken is het beter om een epoxylaag aan te brengen. Nadeel hierbij is dat de natuurlijke charme van het beton verloren gaat. Een derde methode is het beton bewerken met een scheikundig, waterafstotend product zodat vloeistoffen niet kunnen binnendringen.
Nadelen : beton is gevoelig voor zuren en je moet oppassen voor steennesten.

+ Terazzo
Het granito- of terazzowerkblad is terug van weggeweest. Het bestaat uit gebroken natuursteen: marmer of zandsteenkorrels. De korrels worden gebonden met cement, water, eventueel glas, zand, marmermeel en kleurstoffen. Pas gestort is het oppervlak ruw, waarna het glanzend wordt geslepen en gepolijst.
Nadelen : gevoelig voor zuren